Măsură fără precedent pentru reducerea costurilor – Pasagerii curselor aeriene ar putea fi cântăriți înainte de zbor!

În viitor, pasagerii curselor aeriene ar putea fi cântăriți înainte de zbor, conform propunerilor unor specialiști care analizează oportunitățile de reducere a costurilor. Desigur, datele colectate au caracter confidențial, ele fiind utilizate doar pentru calculele care se fac la pregătirea aeronavelor pentru zbor.

Pasagerii curselor aeriene ar putea fi cântăriți înainte de zbor

Inovația este cuvântul cheie din industria de aviație, chiar și în acest caz. Potrivit informațiilor publicate până în acest moment în legătură cu subiectul, măsura are ca scop reducerea costurilor pentru companiile aeriene și nu va afecta pasagerii. Mai precis, aceștia vor fi cântăriți discret în timpul check-in-ului, prin intermediul unor senzori aflați în podea sau a unor scannere.

Cum va ajuta măsura companiile aeriene?

Simplu! Aeronavele mai grele ard mai mult carburant pentru a zbura. În plus, estimările cu privire la greutatea de la decolare se fac, astăzi, estimativ, în baza unor standarde vechi de 10 ani, iar cantitatea de carburant din rezervoare este, desigur, cu mult mai mare decât ar fi necesară. Astfel, cu cât se știe greutatea de la decolare mai precis, cu atât economiile vor fi mai substanțiale.


Citește și: De ce majoritatea avioanelor de pasageri sunt albe?


„Greutatea ideală a unei aeronave, cunoscută ca – zero-fuel weight – este egală cu greutatea aeronavei, împreună cu cea a pasagerilor și bagajelor, minus cantitatea de combustibil. Cu cât este mai precisă cea din urmă, cu atât aeronava respectivă zboară mai eficient, consumă mai puțin carburant și are mai puține emisii”, spun cercetătorii care au studiat oportunitatea.

Dar conceptul nu este atât de nou…

În 2015, Uzbekistan Airways anunța o nouă poliță pilot de „fligh safety”, care includea cântărirea pasagerilor la check-in.

Doi ani mai târziu, cei de la Finnair implementau de asemenea un program pilot de cântărire voluntară a pasagerilor.

De la programe pilot însă este cale lungă până la implementare, dar considerăm că măsura este oportună și benefică nu doar din motivele menționate de inițiatori. Să ne gândim, de exemplu, la situațiile speciale, în care aeronavele trebuie să mai stea în aer, înainte de o aterizare de urgență, pentru a arde carburant: timpul și stresul suplimentar al pasagerilor vor fi scurtate și ele.

Tu ce părere ai despre această inițiativă?

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.