Frica, dintr-o perspectivă diferită. 3 discursuri TedX de mare impact

Frica este un sentiment normal, un mecanism de apărare al organismului, un mod de a ne arăta teama de necunoscut, emoţiile faţă de primejdii iminente. Este o senzaţie naturală ce se manifestă datorită activităţilor sinaptice ale neurotransmiţătorilor, senzaţie care ne pregăteşte să confruntăm situaţiile dificile. În momentul în care sentimentul de teamă pune stăpânire pe viaţa noastră şi ne împiedică să ne bucurăm de anumite activităţi sau afectează rutina zilnică, însemnă că pragul normalului este depăşit şi se instalează o altfel de frică.

Anxietatea de a vorbi în public, frica de a fi vulnerabil, teama de a nu fi suficient de bun sunt câteva subiecte tratate prin discursurile simple, empatice, electrizante ce poartă amprenta TedX. În fapt, comunicările TedX sunt moduri plăcute de a împărtăşi experienţe personale fericite, de a dezvălui impactul unor evenimente importante, sunt soluţii de a căpăta şi a transmite încredere.

Discursurile TedX, asemeni unui buchet de flori oferit: au impact emoţional puternic asupra ascultătorilor, sunt motivante, uşor de înţeles şi dau speranţă. Iată care sunt cele 3 discursuri TedX care au reuşit să inspire şi să îmbunătăţească vieţile a milioane de oameni prin mesajele lor:

Frica, dintr-o perspectivă diferită: Brene Brown – Puterea Vulnerabilităţii

Brene Brown este un sociolog celebru care a ales să vorbească despre o stare cu care ne confruntăm în fiecare zi, care este greu de acceptat, dar care poate transforma relaţiile cu apropiaţii: vulnerabilitatea.

Discursul acestuia este conceput să ne facă să înţelegem cât de importantă este comunicarea cu cei din jur. Ruşinea este o vulnerabilitate care ne împiedică să evoluăm, să dezvoltăm relaţii, să ne îmbunătăţim ca fiinţe și care există indiferent de statutul social, rasă, grad de inteligenţă! Studiile efectuate de Brene Brown ne demonstrează că cei ce au curajul să spargă ruşinea şi să accepte că sunt persoane cu imperfecţiuni se pot împăca cu vulnerabilitatea şi pot fi fericiţi!

Frica, dintr-o perspectivă diferită: Kelly McGonigal – Cum să faci din stres prieten

Stresul domină viaţa oamenilor moderni, ne accelerează pulsul, ne face să respirăm rapid, să transpirăm, să ne simţim inconfortabil. Acesta a devenit inamicul sănătăţii numărul unu şi ne ţine prizonieri. Kelly McGonigal însă ne îndeamnă să facem din stres cel mai bun prieten. Mecanismul de manifestare a stresului este benefic pentru organism, îl întăreşte, îl face mai puternic, capabil să facă faţă provocărilor. Dacă folosim această stare pentru a rezolva situaţiile, vom constata că stresul este benefic, că acţionează asemeni unui tonic. Important este să conştientizăm că experienţele zilnice pot fi îmbunătăţite datorită acestuia. Dacă ne modificăm percepţiile, putem să ne găsim un aliat în fiecare situaţie mai puţin plăcută.

Frica, dintr-o perspectivă diferită: Ric Elias – 3 lucruri pe care le-am învățat în timp ce avionul meu se prăbușea

Ric Elias era un om obişnuit, cu o slujbă obişnuită… Până pe 15 ianuarie 2009, când a trăit o experienţă care i-a schimbat viaţa. Acesta dezvăluie cum cursa ce trebuie să fie una obişnuită s-a transformat într-o prăbuşire controlată şi vorbeşte despre revelaţiile avute în acele câteva minute cruciale. În primul rând, a realizat cât de important este să nu amâne lucrurile, să îşi urmărească scopurile şi să înfăptuiască ce şi-a propus, indiferent de amploarea ţelului. Al doilea aspect descoperit în acele momente a fost legat de faptul că nu avea o familie perfectă, însă era a lui şi merita să fie fericit alături de cei dragi. Al treilea lucru pe care l-a învăţat din această experienţă este legat de faptul că dorea să devină un tată mai bun pentru copiii lui. Şansa la viaţă pe care a primit-o a fost ocazia de a transforma în realitate aceste gânduri. În finalul speech-ului ne îndeamnă să ne punem în postura lui, în situaţiile pe care le considerăm temătoare şi să descoperim cum dorim să îmbunătăţim vieţile noastre.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.