Cum să zbori în siguranță cu animalul de companie

Pentru animalele de companie, călătoriile reprezintă o activitate tare stresantă, iar pentru a le atenua acest disconfort este important să ții cont de câteva recomandări.

Când iei decizia de a zbura cu animalul de companie, este necesar să îți asumi și să previi toate riscurile. Pentru unele specii de animale, din cauza pasajelor nazale scurte, zborurile pot cauza probleme se sănătate. Majoritatea companiilor aeriene permit aflarea în cabina avionului a unui animăluț de dimensiuni mici, pentru un cost adițional. Trebuie menționat însă faptul că este necesar să discuți despre acest detaliu din timp cu reprezentanții companiei aeriene. Totuși, este important să ții cont că în avion sunt folosite aparate anti rozătoare și alte măsuri de protecție contra dăunătorilor. Aceste produse pot cauza probleme dacă ai de gând să zbori cu un hamster sau cu un porcușor de guineea.

Cum să zbori în siguranță cu animalul de companie

Cum să zbori în siguranță cu animalul de companie
Cum să zbori în siguranță cu animalul de companie:
  • Folosește zboruri directe. Astfel vei evita erorile care pot apărea în cazul transferurilor aeriene și escalelor.
  • Călătorește cu același avion ca și animalul tău de companie, dacă este posibil. Întreabă dacă poți vedea cum este plasat în cală animăluțul tău.
  • Încearcă să anunți căpitanul aeronavei sau pe cineva din echipaj că la board se află și un animăluț. Dacă membrii echipajului vor cunoaște acest  amănunt, vor fi mai precauți.
  • Niciodată să nu călătorești cu  animale brahicefalice, precum câinii Pekingese, Bulldog sau pisicile Persiene.
  • Dacă zbori în timpul verii sau iernii, optează pentru cursele aeriene de la ore când acomodarea la temperaturi este mai ușoară. Zborurile de dimineață devreme ori de noapte sunt mai avantajoase vara; iarna sunt mai potrivite călătoriile aeriene cu aterizare la amiază.
  • Fixează informații de identificare pe zgardă: un card cu numele și numărul de telefon al proprietarului, adresa permanentă, destinația finală, un card de identificare temporar, adresa și numărul de telefon personal și a unei persoane de încredere.
  • Este important să plasezi aceleași informații personale și în containerul de călătorie al animalului.
  • Asigură-te că unghiile animăluțului tău au fost scurtate pentru a-l proteja de diferite accidente și situații care pot interveni.
  • Cu o lună înainte, pregătește animalul de călătorie prin a-l acomoda cu containerul de transport.
  • Nu folosi tranchilizante , cu excepția prescripției medicale. Menționează-i medicului veterinar că animăluțul va călători cu avionul.
  • Nu hrăni animăluțul cu 4-6 ore înainte de călătorie, dar hidratează-l cu mici cantități de apă. Dacă este posibil, pune cuburi de gheață pe tava atașată a containerului. O cantitate mai mare de apă va curge și va cauza disconfort animăluțului.
  • Evită să călătorești cu animăluțul în perioadele aglomerate a anului, precum vacanțele de sărbători și în sezonul estival.
  • Păstrează  o fotografie actuală a acestuia. În caz că este pierdut în timpul călătoriei, va ajuta mult angajații companiei în căutarea lui.
  • Când ajungi la destinație, deschide containerul cât de curând posibil și examinează-ți animăluțul. Dacă ceva pare că nu este în regulă, mergi la cel mai apropiat punct medical veterinar. Rezultatele păstrează-le în formă scrisă, și ai grijă să includă data și ora.

Zbor fără frică vă dorim! Amândurora!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.