Imaginează-ți că ai intrat în aeroport și, după ce scanezi cartea de îmbarcare (boarding pass-ul), informațiile de pe ecranele de informare îți sunt personalizate. Ești salutat pe numele și în limba ta, ți se arată în ce direcție trebuie sa mergi spre poarta de îmbarcare, câte minute faci până acolo, eventualele întârzieri, unde este banda ta pentru bagaje, etc. Sună science-fiction? Ba deloc! Sistemul se numește “paralel reality” și a fost implementat de curând pe aeroportul din Detroit.
Partea inovatoare este că pe același ecran, la care se uită zeci sau sute de oameni, fiecare vede doar informațiile despre zborul propriu!
Cum funcționează paralel reality?
În mod normal, un pixel de pe ecran trimite o culoare în toate direcțiile. Ecranele din aeroport au multi-view pixels, supranumiți magic pixels, care pot trimite culori diferite în zeci de mii de direcții. În momentul în care îți scanezi cartea de îmbarcare, senzorii de pe tavan asociază forma corpului tău văzută de sus. Astfel, sistemul știe exact unde este forma corpului tău în fața ecranului și transmite pixelilor magici să trimită informația personalizată, pe care o vezi doar tu.
Ce părere ai de acest sistem? Te-ar ajuta, o călătorie personalizată, să ai mai puțină anxietate în ceea ce privește zborul?
Lasă un comentariu și spune-ne părerea ta!