De ce durează atât să cobori din avion după aterizare?

De ce durează atât să cobori din avion după aterizare? Sunt singurele gânduri pe care tu și ceilalți pasageri le aveți, la finalul fiecărui zbor. Uneori durează câteva minute, alteori… plictisitor de mult. Momentul dintre oprirea avionului pe platformă sau în fața terminalului și coborâre este una dintre cele mai frustrante și neînțelese părți din cadrul zborului. Totodată, este și cea care le dă cele mai multe neliniști celor care trebuie să prindă o conexiune.

De ce durează atât să cobori din avion după aterizare?

De ce durează atât să cobori din avion după aterizare?

Pentru ca un zbor să aibă loc, pe lângă echipaj, sunt o mulțime de alți oameni la sol care fac acest lucru posibil, responsabili de fiecare etapă în parte. În cazul debarcării, înainte ca ușa să se deschidă și tu și ceilalți pasageri să puteți coborî, au loc o multitudine de proceduri. Astfel, imediat după ce avionul parchează, unul dintre piloți oprește motoarele, iar apoi lumina roșie anti-coliziune, anunțând astfel echipahele de la sol că este sigur să se apropie de aeronavă. În tot acest timp, tu și ceilalți pasageri vă ridicați, vă îngrămădiți, spre disperarea însoțitorilor de bord, și începeți să vă scoateți bagajele din compartimentele dedicate. Unii pasageri pornesc ventilația, care le dă senzația libertății și a aerului exterior. Pe platformă, se atașează scara sau coridorul flexibil al terminalului, iar apoi este deschisă ușa aeronavei.

Par câteva proceduri, știu, dar trebuie ținut cont de faptul că pot apărea situații care să facă să dureze debarcarea. Poate nu se aliniază din prima cum trebuie scara sau coridorul cu ușa aeronavei. Nimeni nu v-ar pune în pericol pentru un minut câștigat la coborâre. În plus, pe platformă nu este doar o aeronavă care trebuie deservită, echipajelor de sol fiindu-le uneori imposibil să se ocupe de toate în același timp. Totodată, există reguli la circulația pe căile de rulare și pe platforme, lucru care contribuie la toți acești timpi.

Momentul lung și apăsător al debarcării a dat naștere și unor pamfleturi:

Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să rămâi pe scaun, chiar și după ce avionul se oprește. Vor fi suficient de mulți alți pasageri care se vor îngrămădi, nu are rost să fii și tu unul dintre ei. În plus, dacă rămâi printre ultimii la coborâre, ai toate șansele să arunci o privire în cockpit, să îi întâlnești pe cei doi piloți și să le mulțumești pentru zborul oferit. Vor aprecia mai mult asta decât aplauzele pe care… oricum nu le aud, ușa cabinei fiind închisă.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (8 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.